Frilufsdag


En ful bild från ungefär ett år sedan.
Det här hänt en del, jag har varit och åkt slalom, då vi hade friluftsdag på skolan, och ramlat ett par gånger i tisdags bland annat.
Jamen det är väl något jag kan berätta om?
Så här var det i alla fall:
Jag gick till skolan , lite tidigare än vanligt.
Jag mötte typ upp min vän(det vart så), Frida och när vi gick de sista 15-25 metrarna till skolan pratade vi om olika saker, från vad vi hade med oss (fika and stuff) till vad vi skulle göra. När vi kommit fram utanför skolan där bussarna skullle komma (som sen kom en bit bort istället) så såg vi taxin komma och Sofia steg ut, jag undrade vars Emma och Zuzann var jag tror det var så här då, att Sofia inte visste men Frida hade smsat Emma och hon hade sagt att de skulle få skjuts av sin mamma till skolan.
Och då när dem kom så pratade vi om saker ända tills bussarna kom, som sagt fick vi gå en bit för dem stannade inte där dem skulle.
Det var Frida,Emma och jag som skulle åka slalom (vi satt i samma buss)och Sofia skulle fiska (vad heter det ni ingen, "vinterfiske" p-nånting) och Zuzann skulle stanna och gå på en promenad och sen bada.
Men ja, Emma och Frida satt vid varandra och jag satt vid Victoria. Sen åkte vi buss i typ en timme och sen var vi framme, då skulle jag och Frida låna slalom grejor. Emma och Victoria väntade snällt på oss(tror det var mest på Frida nu i efterhand för när on var klar så sa i alla fall Emma skynda på nu! typ) , Victoria skulle också låna men bara stavar. Sen traskade vi till värmestugan och lämnade våra väskor och sen började vi åka slalom!
Det som var synd var att Frida, som aldrig åkt slalom förut ramlade i enmansliften, som jag vill kalla det (vi åkte så klart barnbacken först) och då fick Emma åka ner (hon hade åkt före Frida, som jag och Victoria också gjort) och hjälpa henne, sen när Frida hämnat sig lite (hon har en knäskada) så åkte Emma , Frida och Victoria upp igen (jag som inte åkt slalom på några år hade klivit av liften när Frida ramlat) till mig sen åkte vi ner för att åka längre upp igen (fult va? haha) men då hade Frida så ont i knäet så hon kunde inte åka längre.
Då tror jag att jag följde henne med för att fika efter att jag åkt lite, och sen åkte jag mer, stackars Frida satt inne i värmestugan i 3 timmar medans jag, Emma och Victoria hade jättekul och åkte slalom. Och Frida vart väldig sur på mig när hon frågat om jag kunde sitta med henne i den tidigare bussen och då hade jag svarat typ så här: Ja om jag ska åka den. För jag skulle åka den först men sen fanns det plats på den senare bussen och så kul jafg hade tog jag ju såklart hellre den. Men ja, efter att Frida blivit sur på mig för det gick jag ut( alltså hon var inte så sur när jag gick men fortfarande lite) och fortsatte åka slalom, är faktiskt lite stolt över att jag åkte i både gröna och blå backar(hahahaha) , vilket är jätte lätta och lätta backar,hahaha...
Men ja sen så skulle jag fika med Emma och Victoria och då visade sig att Frida inte var sur bara trött(det är det jag tror i alla fall) så ja. Och sen åkte vi mer slalom och sen när jag skulle åka sista gånen så var jag jätte nervös för att jag typ skulle åka in i skogen(som jag nästan hade gjort andra gången jag tagit en och samma blå backe) och bryta benet men det gick bra. Då gick jag med Frida och lämnade sakerna jag lånat (Frida hade Vicorias lånade stavar) och sen gick jag och Frida och satte osss i bussen och då var Frida jätteflummig(i love it, hihi!)  och då vart jag flummig med och vi skrattade väldigt mycket medans vi väntade på Emma och Victoria. På vägen hem så satt jag med Frida och Emma och Victoria satt med varandra. På vägen hem när alla stigit på bussen så var det inte så kul för vi hade suttit oss bakom andra dörren i bussen, typ i mitten av bussen och då kom killar och satte sig bakom oss och de snackade typ jättehögt och om man sa eller gjorde nå så härmade den en..
Japp det var det!
Orkar inte skriva mer så heihei!

lauirauraws tråkiga inlägg

Hei!
Här sitter jag och förbereder mig för franska provet som är på torsdagen.
Vill ni lära er en fransk mening?
Nu får ni lära er två,hehe!
Here is them:
Elle aime le chocolat→hon älskar choklad.
J'aime le chocolat→jag älskar choklad
Ont i huvudet nu också, ahja det fixas med huvudtablett som jag sa(i'm tired).
Se?
4 språk i ett inlägg! Woahv!
Okej,okej erkänner det går inge bra med förberedelserna, har fått fram en liten flugsvamp dock...
Haha.
Yeay gjorde sönder mitt armband (laggade den sen men ja)!
Äsch nu tar jag och hämtar franska pappret och tränar på riktigt!
Så byebye!
Ciao!
5 språk yes!
hehe!

Snabbt inlägg

Min "nya" motivation (den är inte ny men kom och tänka på att jag just kunde ha den här bilden i huvudet på mig när jag tränar eller liknande:)
Åka moped, en gul en!, med den underbaraste Pirkko(du,du, DU är bäst!♥)  när det är soluppgång eller nergång( det spelar ingen roll båda är lika vackra) och vara fylld av glädje och lycka, kanske på väg till stranden? Då är det nog bestämt att det är soluppgång, hehe!
Den här "bilden" fick mig att le och längta till sommaren ett snäpp mer.
Ja hinner inte skriva nå mer så här kommer bilder istället:
Sakos päls
Sakos öga
Yumyumyum, grillmiddag♥ (även om jag inte åt allt haha)
Om sista bilden är på mig, hehe!
Måste gå nu heidå

Vi lever alla under samma himmel, men vi har inte alla samma horisont.

Idag ska jag plugga till franska medans jag laddar kamera batteriet, sen blir det ut och fota.
Och kanske snacka med Pirkko samtidigt, om det går.
Ut och fota vårtecken kanske!
Hoppas det för det är perfekt väder för det nu, hoppas det håller.
Soligt och inte alls blåsigt!
Och ska snabbt gå och kolla hur varmt det är...
Det var fyra - fem plus grader i skuggan, inte illa för att vara morgon!
lltså igår kollade jag vad jag skrivit i min väldigt oofta använda dagbok och där stog det att det var 29 plus grader i slutet av april förra eller förrförra året!
Längta...
Lite mindre än ett år sedan, åh vill ha en bild på en fågel igen! Den här togs i april så det kanske var då som det var 29 plus?
Nu ska jag gå och göra det som jag skrev högst upp, hejdå!

tråk.

hei.
Har ont i magen, lyssnar på peppmusik och spelar spel.
Och funderar om jag ska färga topparna eller inte (ljusare och lite längre upp)
Okej ganska mycket, till där ni ser det står Ti amo på min tapet?
ohyeah.
En liten bild bomb bara för jag inte har något speciellt att skriva om mer än att ni får ha det bra nu för nu ska jag gå och snappa åt mig ännu en muffin-i-plåt grej!
~Ciao.

LIONHEAD

Sötalillebror, jag frågade om han kunde gissa hur jag gjort mina naglar (prickar) och han sa att en myra hade vandrat över dem. ♥ Och sen frågade han om jag skulle skaffa lugg och då sa han något i still med : "du ha lugg , för jag har bara.... glugg" haha söt!
Vänster hand ♥
Höger hand. (ohno, no heart here no!)
Vänster handen var helt klart bäst gjord men ja.
Det här var det jag skapade igår medans jag snackade med en finurlig liten sak som heter Pirkko.♥
åh-åh-åh, måste visa den här super fina klockan som pappa en gång fick från min nu döda farmor(Rest In Peace ♥ ♥ ♥)  , jag såg den ligga på bordet i vardagsrummet och halvdog, den är sååå fin!
Den där 24, gissa vad det är? Jo det är datumet eller heter det dagen(suger på vilken som är vilken, uhuh)
Den är ju stor, alltså den sitter väldigt långt ner på armen men det går ju och fixa! (Snabb ful bild där min hand ser jättekonstig ut!)
Här, en mycket bättre bild!(lägg märke till smilesen på handen hehe!)
Åh dör.♥
Nu blir det tjatt om tt jag skaq få den haha!
För jag vill verkligen ha den!

Diss och hiss

Börjar med diss bara för jag inte haft så bra dagar på siståne och det känns som om ingen fattar(av de som bor här(utanför min familj) att jag inte mår bra alla dagar.
Känns som om mina så kallade vänner istället hackar på mig.
Till saken nu, här är ett par dissar:
Kanske inte direkt dissaar men ogillar när någon säger "hej" om man inte känner den , speciellt om det är en kille i tonåren. Eller några. För dem känner jag mig lite osäker på, är dem trevliga eller retas dem eller vad?
Tex, för några dagar sen kanske förra veckan gick jag hem, då cyklade någon afrikansk kille och sa "hello, how are you?" och jag svarade (jag var förvånad över att han sa nå) "hi... good" och sen cyklade han som tur var iväg. Men idag så såg jag han igen och jag tänkte "åhnejnejnej..." men ja, han sa igen "hello, how are you?" och nu sa jag bara tyst "good".
En annan sak är barn som har lågt IQ , som till exempel går på en upprepade gånger. Liksom inte råkar utan gör det för att retas! Usch! När en hade gjort det ett par gånger, tre gånger tror jag, så gick jag en annan väg till skolan( det var då det hände).
Och ni till det med hissar då:
Bästisar som får en att fyllas, åtminstone med en tesked, hopp.♥ Behövs!
När man blir peppad på lektioner man inte brukar(idrotten) det vill säga när de "dominerande" killarna är snälla!
Händer dock väldigt sällan. Någon gån varanan månad eller så.
Det var två dissar och två hissar.
Nu är det bara att hoppas att det blir en bra dag imorgon och att ingen beter sig dumt (inklusive moi)!
Jepp. Hoppashoppashoppas.
Go'na!

Tjena mittbena!

Bjuder på en väldigt oseriös bild på moi!
Och en halv oseriös bild på denna lilla jänta som du hittar här!(ohyeah u gonna klick on tha frikken länk!)
Kaptien Jack Sparrow! Woahv
A pretty cool pitcah there u must vrida on ya huvud!
Tha blyga nea
hon försökte med nå den rackarnen, men ja, det lyckades förmodligen inte!
Ja det var lite av min dag,hihi!
Vill bara hälsa till min bästis (ohyeah u Pirre!):
Jag behöver bara dig när mitt hjärta slår. ♥
Du är drogen, jag behöver
Paradis som jag så jag söker
Du är drogen, jag behöver
Paradis som jag så jag söker
Från Jason Derulos - Breathing
Älskar dig ♥

Halvdålig dag

Hej!
Jag har just varit och simmat och testat min nya baddräkt!
Nu sitter jag och äter keso och äpplen med kanel, MUMS!
Idag på skolan så bråkade jag typ med några av mina vänner, jag hade haft en dålig morgon och var på dåligt humör, jag tänkte skicka att sms men sen tänkte jag "äsch, de borde väl fatta?" men de gjorde dem ju inte... Men sen efter att pratat ut lite så vart jag och en av dem vänner igen/sams. Den andra vart ja bara sams igen tror jag? Men nu till en sak jag ville ta tag i:
Jag är tonåring, 14 år. Jag har kraftiga humörsvängningar och det hjälper inte direkt att jag är tjej. Jag kan seriöst vara arg och kasta saker om kring mig en stund och gråta över det jag gjort i nästa stund. Eller vara glad och sen ta åt mig om någon retar mig som tex " du har din kusin i ansiktet"(jag är finsk) som en vän till mig sa och bli jätteledsen för något som var menad som ett skämt.
Och kanske inte alla, men många (huvudsakligen tjejer?) tonåringar har nog humörsvängningar så det känns bra att jag inte är själv (låter själviskt) och det kanske känns bra för er om ni vet att jag har det?
För övrigt så var det ganska kul i skolan eller ja, idrotten var superkul för vi hade sånn lag-anda idag!
Och engelskan och matten var småkula med om jag minns rätt, hehe.
Ojustja!
Idag fick jag min trådlösa fjärrstyrare till kameran ( först var det än med tråd/sladd så vi fick byta) jag har inte riktigt hunnit testa den ordentligt , vi får hoppas att den fungerar!
Den heter JJC RM-E6 Remote Control.
Nu ska jag snart få min skönhetssömn(jag såg min kompis skriva det fast på engelska haha) så ja, heipa!♥
Heipa = Hejdå på finska!

Dagens vill ha

I love... Tropical Paradise Bubble Bath & Shower 69 kr på Nelly. Klicka på produktnamnet för att komma till produkten direkt.
Så här står det om den på deras sida:
Tropical Paradise Bubble Bath & Shower Créme från I Love... är som en fantastisk fruktcocktail av kokos, ananasjuice och färsk grapefrukt som får dig att drömma om det perfekta tropiska paradiset. Häll formulan under rinnande vatten och vänta in bubblorna eller tryck ut formulan i din hand eller på en tvättsvamp och löddra upp till ett skum.


Hot Make Up / Nail Polish Limited Kit 59 kr på Nelly. Klicka på produktnamnet för att komma till produkten. Så här står det på deras hemsida:

I detta prisvärda kit får du allt du behöver för att fixa till dina naglar inför festen. Starta med att avlägsna gammalt naggellack och orenheter med Remover Pads, applicera sedan ett fint lager i guld eller silver beroende på vilket kit du har, avsluta med ett glittrigt topplack. Dina naglar blir perfekt pimpade för festen! Skäm bort dig själv eller en vän med detta otroligt snygga kit!
Men jag vill hellre ha den här än Tropical Paradise för jag har redan en produkt från I Love... .Konad Nail Art / C Set heter den och den kostar 199 kr och så här står det om den på Nelly:

Konad har gjort ett antal praktiska set för dig som vill starta upp med ett bra startpaket. Detta set innehåller tre 5 ml speciallack i rött, blått och vitt, två motivplattor samt stämpel och skrapa. Motivplattorna har fina söta designs av hjärtan och stjärnor samt blommor. Lägg ett lager lack på utvald design, skrapa bort resterna med skrapan och tryck stämpeln mot plattan. Motivet fastnar på stämpelkudden som du sedan trycker på nageln. På ett enkelt och finurligt sätt har du skapat en annorlunda
dekoration till din nagel.

Jag vill mest ha nail polish limited kit för jag vill ha ett guldigt nagellack och ett nagellack med sånt glitter i. Vi får se om jag köper det eller inte.

Sconies♥

Scones till frukost! ♥
Extra nyttiga, grahamnsmjöl och dinkelmjöl med fullkorn!
Naggade den med en gaffel och skårade den till fyra bitar
Veck den lätt, (jag vet inte om det hjälper eller nå men ville göra det bara, hehe!)
Hade på solrosfrön på en av de fyra sconsen
Och sen in i ugnen!
Nygräddad!
Ännu en nygräddad ♥
Nygräddad scones+smör/margarin+kalkonskinka ♥
+Bifido
(i min hjärna så heter den Bifado)
Bifido är mycket godare än proviva!
En extra hälsning på morgonen också,haha!
Yumyumyum ♥
Jaa, det var min frukost idag, hoppas ni ätit frukost och att ni haft en bra morgon och kommande dag!

"Aliquando et insanire iucundum est" - Ibland är det skönt att få vara galen.

Haha älskar rubriken.♥
Här kommer en massa foton från dagen före min födelsedag , söndagen , till igår!
Vi provade kycklingrullader för första gången för jag ville testa det.
Det åt vi tillsammans med pasta.
Mamma vägrade tt göra macarons, uh! Så hon gjorde en tårta som jag inte fick bestäma något över och jag tyckte inte om den så mycket...
Sen hade min lille bror "namnsdag" igår (han heter Kristofer med ett f), han fick en bok som jag småtvingade mamma att köpa åt honom och han sa att början i alla fall var bra!
Slog in den snabbt i et bakpappers liknade papper och garn.
Åh, den är åt fel håll! Den heter i alla fall Uppvaknandet och den är skriven av Tracy och Laura Hickman (yay Laura!)du kan se det bättre här ↓
Kunde inte ladda upp mer bilder så, det får väl räcka?

32 års gammal kalligrafi penna

Det står att det är handmade gold nibs, men det är jag inte riktigt säker på.
Försökte ladda upp mer bilder men det gick inte?
Men en bild som jag redan laddat upp är den här(jag har laddat upp den men inte laggt ut den på bloggen än):
Bläck som jag bland annat köpte på torsdagen, den var lite impuls köp, när jag såg en annan kalligrafi penna i butiken. Då tänkte jag : "åååh, tänk om det finns bläck och köpa med ?" tänkte först på bläckpatroner men försäljaren sa att det var ett mycket smartare alternativ med en flaska. Så då tog vi det efter att jag övertalat henne lite. Aja det var det!
Baj!

Naturfoton och annat

Tidinställt inlägg från 13/03 - 2012
Det regnade faktiskt för några dagar sen, men det blev dock ett snö oväder efter det.
Fjolårets lingon
Lav
Lav
Såndana små "grässtrån" som det kan finnas på stenar.

2012 blir frihetens år?

Titta på den här, den är seriöst jätteviktig!
Den är lång, ja jag vet, jag tänkte först klicka bort den för den verkade väldigt konstig i början , jag fattade inte vad dem menade... Men sen kollade jag några minuter till och då vart jag fast!
För er som redan sett videon fattar det här (titta klart innan ni läser vidare för er andra) :
Jag tänkte köpa kitet, gick in på deras sida Kony 2012 och skulle kolla priset och så vidare, och fan! Slutsålt! Och sen idag, såg på den igår så lyssnade jag på radio och den här låten kom:

Och den handlar om slavar och sånt och då kom jag på att jag inte delat med mig av Kony 2012 videon på bloggen! Så ja det var det!

Torsdag den åttonde

Så skulle jag och min mamma till stan med en buss! Den kom väldigt tidigt, 06.00 ungefär ( den skulle komma 05.55 enligt tabelen menmen). Så för att hinna fixa till sig och så vidare så vaknade vi 04.30 typ. Sen begav vi oss iväg mot busshållsplatsen 05.30 eller något senare. Det gick ganska sakta först för ingen hade sandat vår gata och sedan vägen till vår gata. Men dem hade därimot sandat en liten gågata? Like whot? Why? Så först så var man tvungen att titta efter ställen där isen hade smällt så man kunde gå så fort man kunde( jag trodde vi skulle komma försent annars, och det var bra för vi behövde bara vänta i 10-8 minuter!). Sen när vi kommit fram till busshållsplatsen och väntade ett tag tills den kom. Vi klev på, eller ja justja! När vi såg den komma så frågade mamma: " ska vi vinka åt den för att den ska stanna?" (man gör så i Finland) och jag visste ju inte och jag fick lite panik när jag såg den närma sig men som tur var så stannade den! Ohså klev vi på då och sen efter nå halvtimmes åkande så sa jag : " nämen gud! nyss var det ju mörkblått ute , nu är det ju vitt!"(det var molnigt) till mamma fast på finska. Och sen typ då också så såg jag och mamma en liten rådjursflock, nä det var nog familj för det fanns en med horn , en liten som "låg" i snön och en till utan horn. Och sen när vi åkte lite till så såg jag en räv!! (woahv!) Hehe. Sen ände typ inget förrens vi var framme, 09.00. Då gick vi runt, alla affärer förutom bokia( den öppnade 09.30) öppnade 10.00 så vi gick till nån mataffär och köpte mellis:
Som ni ser så övertalade jag mamma att vi skulle testa Skyr, hon hade sagt att hon ville smaka den när den hade kommit på reklam på tv:n så när jag såg den så visste jag att jag ska försöka få henne att köpa den!
Jag smakade en ny smak av loka: hallon och persika! Den luktade sååå gott! Färska hallon, mums! ♥
Skyr-vaniljsmak.
Skyr-jordgubbssmak.
Sen när vi hadde suttit utanför butiken (det var inomhus, det var blåsigt och kallt ute) så minns jag inte riktigt vart vi gick först men ja, vi gick runt i butiker och köpte saker, sen gick vi och åt på mc donalds för mamma var sååå himla hungrig! Vi försökte hitta ett så nyttigt alternativ som möjligt, vi tog en kyckling-fullkorns-"hamburgare" (mer en macka) med sallad och nån sås/dressing och pommes frites. Mums! Sen blev det mer shopping. Sen gick vi till bussstationen vid 15.45. Vi visste inte när bussen skulle komma och när vi hade kommit dit på morgonen så kollade vi tabelen men fattade nada och gick , haha! Men sen hittade vi när den skulle komma och det var 17.10 ! Vi checkade det med en som jobbade där, och ja den kom då. Mamma som trodde att den skulle komma vid fyra tiden vart lite paff. Så först så satte vi oss och jag började läsa den här boken:
Hittills tycker jag den är väldigt bra.
Men efter ett tag så gick vi till mataffären vi var på när vi köpte skyr och köpte lite fika, åhnej! Det var så här:
Vi gick dit före vi gick till busstationen och köpte fika:
Toffemuffin ♥
Sen ringde pappa till mamma och fråga om hon kunde köpa en sak, så efter att tag så gick vi och köpte det men medan hon gjorde det så gick jag och kollade i andra affärer. Sen när hon köpt den saken så gick vi tillback till busstationen och jag fortsatte läsa. Bussen kom några minuter tidigare än 17.10 så vi gick in. Jag satte mig vid fönstersidan igen och jag vart jättevarm! För det fanns en sak som blåste varm luft mellan fönstret och stolen och den gjorde mig lite obehagligt varm. Och sen typ två timmar senare så steg vi av bussen och det var sån tempratur skillnad från det obehagligt varma bussen och den ganska kalla natten så jag darrade! Vi gick hem och ja... det var nog allt?
Wellyeah, nattinatti! ♥

I mitt skåp

Så finns den här lilla finuren!

latelarvenlau

Uh, känner mig lat!
Har vart inne hela dagen men det har varit ganska fint ute!
Imorgon så ska jag ut.
Bläbläbla!
Varför gick jag inte ut idag?
Ajja nu är det försent.
Men imorrn så ska jag ut, om det är fint väder så tar jag med kameran och kanske lite fika så jag kan vara ute jätte länge!
Typ choklad i termos o en macka och/eller banan.
Vi hade inte nå festisar så får väl göra choklad istället.
Så det gör inte så mycket om det är kallt ute imorrn om solen bara är framme.
Åh vad jag vill ha sommar nu eller i alla fall sen-vår-på-början-av-sommaren-tid.
En gammal bild tagen från min facebook för att jag inte har nå andra bilder just nu:
Förresten, jag blir fjortis på kronprinssesans namnsdag , de ni!

Fynd

Köpte tjugo nitar för tjugo kronor nyss!
Ni kanske tänker: hallå det är ju inte alls ett fynd? Men för mig är det det , i den här relativt lilla "byn" jag bor i så trodde jag inte att jag skulle hitta nånting jag velat ha!
Nitar ville jg ha jättemycket en tid men jag hade inte råd tror jag, eller nu minns jag!
Jag ildes inte köpa!
Och så köpte mamma silica tabetter som jag tror jag ska börja med.
Så nu ska jag titta på videos på hur man gör med nitarna(har gjort det förut men minns inte)!
Och sen får vi se om jag får något bra resultat!
Hehe!
Puss och kram! ♥

"Carpe diem" - Fånga dagen.

Nu är det sportlov, eller ja det börjde ju igår egentligen, eller?
När vi hade slutat skolan alltså.
Det är fin väder ute och jag laddade kamera batteriet igår, så det är nog lika med att ja går ut och fotograferar snart!
Åh, nu börjar mina fingrar klias lite, eller nä, det är hela kroppen som vill ut!
Och mamma tjatar på mig för jag inte tagit på mig kläder ännu...
Så då går jag och bäddar sängen och klär på mig lite snabbt då!
Men avslutar inte inlägget bara för det, hehe!
Mamma städar i huset så det är nog bara bra att jag går ut så ja inte är "i vägen" för henne, haha.
Ska bara fixa lite saker sen drar jag!
Hoppas ni har en bra dag!♥
(Jag kommer kanske lägga upp bilder senare idag så checka in då med!)

Det är lättare att prata än att säga något.


Cool bild , huh?