Saker jag hittat idag

Pixely popup card
Pinned Image
Jävla sant ↑ måste göra en tavla eller nå av det nån gång! Nytt motto!!
http://pinterest.com/ ← därifrån hittade jag mottot.
Det var allt, fortfarande sjuk, den 6:e dagen nu.

38.4

Feber, hosta, ont i magen och ont i halsen, kul!
Har inte gjort nå speciellt idag, bara sovit lite, vaknade typ 2-3 på natten och kunde inte somna om för att jag var tvungen att host hela tiden, mamma kunde inte heller sova för att jag hostade. Sen gick jag upp och satte mig och tittade på tv. Jag har typ bara gjort det idag, tittat på tv och spelat det här spelet:
(klick ↑ för å komma till spelet)
Ja det är allt jag gjort idag, plus vattendrickande o toabesök o mat.
Hoppas ni har det bättre än sjuka mig, med 38.4 graders feber! ♥

busiga lilla jag! ;)

jag ville bara plika in och låta dig veta det här!


puss o kram, älskar dig! <3 :)

Älskar den här dagen ♥

Seru Pirkko, det är de där klänningen från somras ♥
Den här dagen har varit underbar! Varit med Nina, Emma och Zuzann och kollat på hennes fina råttor! Alvin och Melvin ♥ Sen när jag kom hem (vi gick till Nina direkt efter skolan) så spelade vi, jag ,lillebror ,mamma och pappa badminton!
Klänning ♥
Kolla det gär! 45 grader!!! Det är i solen så i skuggan är det svalare men ändå!
Hoppas ni haft en lika vacker o solig dag som mig, bye!♥

Lau lav jordgubbar ♥

Jippi! Nu är det så jag vill ha det, en ganska fullpackad vecka! Vilket inte bara betyder prov och läxor (som man helst inte vill ha, men det har man ändå) utan också kalas och så ska jag vara med Nina, Zuzann och Emma imorgon också! Fast det är so prov imorgon också men förhöret med mamma gick ganska bra så jag håller på och tränar till svenska provet som jag har på fredag med Emma nu, tack gode gud för facebook ändå! Eller internet i alla fall, facebook kan ju vara ett ställe man lätt blir mobbad på? I alla fall om man skriver nå personligt till någon "cool" och så berättar den det och så frågar dem vad det var om till en i skolan..
Orkar inte riktigt skriva om min skoldag, den var sådär, eller ja... Som vanligt, jobbiga kommentarer från killarna som vill ha uppmärksamhet. Även om det var mina kompisar de retade så orkar jag inte med dem! Töntigt betende alltså! Vill ställa er en fråga istället (tyvärr så är det matte), gör ni så här när ni har många tal ni ska räkna ihop? :
Försökte fixa en bild men det gick inte och ladda upp..
Får väl skriva då:
Om vi har till exempel 8, 12, 20 och 24 vi ska plusa ihop och så gör vi uppställning:
+  8
12
20
24
Då tittar jag om det är något som blir till exempel tio eller fem tillsammans, som 8 och 2:an i 12 blir.
Då drar jag streck mellan dem och skriver 20 (10+10=20).
+  8→
20
12→
20
24
Det blir fullt, ja ,jag vet! Men ja, nu har det blivit ett mycket enklare tal för då har vi så här egentligen:
+  20
20
24
Och så kan man enkelt plusa ihop dem utan krångel!
Fattar ni? Brukar ni göra så?

When I was a kid, I used to sing " A B C D E F G, H I J K ELEMENO P "

Det har varit en ovanligt bra dag idag! Fast egentligen var det ju inget ovanligt, bara att det inte fanns så mycket negativitet som det brukar! Så jädra skönt alltså! Och sen vart det ju bara bättre med att man kommer ihåg sin skumma dröm som ni plågsamt måste läsa om, hehe!
Vi skulle på kryssning till Finland, men när vi var typ i Stockholm så märkte jag att jag glömt min kamera hemma. Och då vart jag såklart deppig - jag skulle ju inte kunna fånga några fina minnen på bild! Och då tog min pappa fram en systemkamera, en canon eos 1000d (inte för att det spelar någon roll). Sen så klev vi på båten och ja, jag vet inte hur jag vet det här men det var vår båt, en stor kryssningsbåt. Men det fanns typ skurkar eller nå med på båten, och vi skulle typ knuta fast en av dem nere på däcket (i båten där massa rör fanns(lastrum?))med ett rep, men vi beskymrade oss för att han skulle få upp den och rymma när vi gått och gjort något (gå på land tror jag). Vi hade besegrat skurkarna. Ja mer minns jag inte, hehe! (Mobba mig inte för min konstiga dröm!)
Ja sen på skolan gick det bra, minns inte något speciellt som hände förutom en liten sak som kanske inte betyder något. Men sen när jag kom hem från skolan så gjorde jag so:n och väntade på att mamma skulle komma hem (hon var hos frisören).
Vad fan hände just?! Vår hund Sako började plötsligt gå snett och ha hela kroppen åt ett håll(höger), som om han skulle ramla! Mamma gjorde så han la sig ner på sin sovplats, åh gud vad konstigt det där var!!
Aja, sen när hon kom hem så berättade hon en sak frisören, Helena (som vi känt länge) hade berättat. För att ni ska förstå så var det här det handlade om:  En gång när jag väntade på att det blev min tur (väntade på att mamma skulle bli klar med sin frisyr) så kom en kille in och skulle prata med Helena, och han vart väldigt blyg när han såg mig (hihi) och när Helena frågade om han ville gå ut med hennes hundar (som han brukade) så bortförklarade han sig (kommer inte ihåg hur) och försökte typ komma ur frisörsalongen så fort som möjligt! Men sen när han gått några steg så kom han tillbacka och öppnade dörren på glänt och frågade "vem är den snygga tjejen som sitter där då?" till Helena och nickade åt mitt håll( eller hur man beskriver det). Han menade MIG, för det var bara jag som satt där! OMG. Sen när Helena berättat lite kort om mig och jag generat tittade ner i golvet så sa han hejdå och gick, och då vart det lite halvpinsamt tjejsnack. Jag fick reda på att killen var 17 år, sjutton år! Jag var bara 13 då, det var länge sen.
Men sen idag så berättade Helena att han, den 17 åriga killen som nu bor hos henne, ofta sagt " minns du den där snygga/söta tjejen?" haha, sött! En sånn kille vill jag ha !

Peppad!


Roskisprinssi och no 'poo

Har just tittat på Roskisprinssi (typ skräpprinsen på svenska) som är en finsk film. Jag tittade på den på finska också, men erkänner att jag tittade på språk efter svenska först och det fanns inte, hehe, så jag tittade på finska. Det var svårt, det var läääänge sen jag såg en film på finska! Det var minst ett år sedan, men jag tror att det var mycket mer, i alla fall sen jag tittade på mer än en film på finska. Alltså jag vill lära mig flytande finska och skriva det flyttande med! Gud vad kul det skulle vara! Då skulle man kunna skriva med sina kusiner och förstå dem, alltså också kunna läsa finska. Det kan jag, lite, men vill kunna det bättre. Och nej, finska är mycket svårare än att sätta i i slutet av ordet! Och det må inte vara svårt att skriva finska- om det inte vore så att i svenskan så stavas ord inte som de låter, vilket man inte änns behöver exempel för. Jag vill inte låta negativ men jag hatar svenskan för att den väljer att stava fint istället för hur det ska vara. Det skulle bli så mycket enklare för småbarn och utlänningar som flyttar hit också då! Då måste de inte lära sig sj- och st- reglerna (och de andra dumma reglerna). Men ja, det var en bra film! Gråt nästan vid ett tillfälle, då en gammal tant (uh, det låter så nedlåtande) påminde mig om Gunnel, vår bildlärare som dog för ett tag sen. R.I.P ♥. Åh föresten, så har jag testat lite no 'poo grejor nyss. Har ni hört talas om det, no 'poo? Det är att man minskar en massa kemikalier genom att använda naturliga saker som olivolja och honung som schampo (no 'poo är en förkortning av no shampoo). Jag hittade den här (←klick it!) hemsidan för ett tag sen (ganska länge sen) men hittade den sen igår på något sätt jag inte kommer ihåg, haha, och tänkte testa något recept. Då hade jag tänkt använda mig av de här två recepten: äggtvätt och snabbinpackning med honung. Men det blev bara en av dem, snabbinpackningen. Why? Jo, för vi hade inget ägg hemma, eller jo ett, men jag skulle säkert behövt mer än så för mitt lite-längre-än-axel-hår. Men sen så hade vi inget annat heller som jag kunde använda, så då åkte jag och mamma och handlade! Vi köpte bikarbonat, honung och ägg ( mamma tyckte att bikarbonats-alternativet som jag hittade lät bättre så då tog jag den (men mamma skulle ändå köpa ägg). Och ja - jag duschade nyss innan jag såg filmen och jag tror faktiskt det blev bra! Jag gjorde den här med, vilket jag nog gjort en gång förut. Jag skulle gjort ett efterskölj om jag hade sakerna för det men det hade jag inte. Det är värt att testa dem tycker jag! Gick just och tittade i spegeln och det ser faktiskt ut som om jag bara vanligt tvättat håret! Testitesti! But, yeah, nu orkar jag inte skriva nå mer så godnatt ♥


Hejhej! Gud vad skönt det är när man har e...

Hejhej! Gud vad skönt det är när man har ett tjejmöte istället för idrott på onsdagar! Och ingen kille har tjatat på det- än. Nu sitter jag o Nea utanför kuratorn, det är henne vi har tjejmötet med och väntar på de andra tjejerna i vår grupp för mötet. Uscha vad kallt det är! I'm frysin' haha! Det finns många konstiga affischer här nere, som andra säkert känner sig säkrare med eller nå.Men aja det får väl va så här då, för vad kan jag göra åt det? Hehe. Nea läser om en äcklig insekt som lägger ägg i folks öga, fy! Nässtyngsflygan kan gå o bli utrotad! Inge vetigt att skriva mer, så hejhej!


Hejhej! Gud vad skönt det är när man har e...

Hejhej! Gud vad skönt det är när man har ett tjejmöte istället för idrott på onsdagar! Och ingen kille har tjatat på det- än. Nu sitter jag o Nea utanför kuratorn, det är henne vi har tjejmötet med och väntar på de andra tjejerna i vår grupp för mötet. Uscha vad kallt det är! I'm frysin' haha! Det finns många konstiga affischer här nere, som andra säkert känner sig säkrare med eller nå.Men aja det får väl va så här då, för vad kan jag göra åt det? Hehe. Nea läser om en äcklig insekt som lägger ägg i folks öga, fy! Nässtyngsflygan kan gå o bli utrotad! Inge vetigt att skriva mer, så hejhej!


Tre sanningar

Hej på er!
Det var länge sen jag skrev sist så jag tänkte skriva lite innan jag går till skolan i träningsvärk!
Så jag ska skriva tre sanningar om mig ni kanske inte visste!
  1. Det tog jätte lång tid innan jag visste vad min pappa hette, jag var typ 10, 11 år innan jag visste det, haha! Men det är bara för ingen sa det bara pappa eller iskää (finska för pappa).
  2. När jag var liten så trodde jag att jag kunde härma crazyfrog jättebra och jag sjöng den hela tiden för Pirkko, min bästis, haha! Såklart var jag inte alls bra!
  3. Jag har någon, ja, jag vet inte vad det heter men , när jag ska slänga något, till exempel en smörgås, och så har jag den över soptunnan, och så ångrar jag mig och vill tex äta upp den, då slänger jag den häldre för då har den blivit smutsiga, haha!
Det var allt jag hinner skriva, hejdå!

:')


SANT!


Hejsan svejsan ! Nu har våren verkligen ko...

Hejsan svejsan ! Nu har våren verkligen kommit! I princip så har all snö smält, ja nästan! Marken börjar istället bli grön faktiskt! Solen lysste och luften är varm och fuktig. Och så har knoppar börjat öppna sig! Jag är varm i min regnjacka. Jag ser humlor och klöverblommor.Härliga vår! Idioter står på bryggan med byxorna uppdragna. Hoppas de faller i. Nä då men ja. Måsarna skriker, läxor samlas i hög och lillebror i feber. Det känns som om killarna vill få en att falla för dem, men inte så lätt får ni mig allt! Särskillt när ni BARA vill såra. Visste ni att myror o mygg har vaknat? Hit med insektssprejen, haha! Hoppas ni också fått vår, mvh lau <3


Så jädra sant!


.


var bara tvungen

åh gud,hahaha!

SMS-inlägg


Står utfryst väntande på att mattelektione...

Står utfryst väntande på att mattelektionen ska börja, jippi! Någon som vill byta liv med mig? Nyss hade jag no kunskapskontroll, det gick väl okej, fick ju reda på att vi skulle ha det igår. Ja... Jag vet inte... Nu på mattelektionen får vi säkert tillbaka proven vi gjorde i fredags, det längtar jag inte till! Hann inte göra klart sista frågan o gissade, var ju så jädra nära på att få fram svaret! Mitt liv känns värdelöst, eller rättare sagt jag är värdelös. Jag är stressad och vill inte leva. Inget kul händer och allt är enformligt, samma visa om och om igen! Ja, det skulle faktiskt glädje mig om jag skulle flytta! Så att det händer nå, liksom! Så att jag skaffar nya vänner som jag blir goda vänner med och litar på. Jag är trött på både livet och pga sömnbrist. Det gjorde inte saken bättre med att vår lärare i no:n, kemin , höll kvar oss efter vi gjort kontrollen(som är som ett prov) och började prata om nästa kapitel och frågade oss vad vi tänkte på när han sa baser o syror. Okej hejhej! Nu börjar mattelektionen och som tur ska vi ha spel! Smsinlägg.


Före jag dör

Skulle dö av lycka.♥
how cute is this picture omg


ett seriöst inlägg...!

tvivlar du på att du är det bästa som hänt mig?!?

Beautiful-picture-quotes-220844039-314850-475-315_large

Tumblr_m2xskn4tt21qcp7xoo1_500_large
vår nyhet med smak av larviga larven laura!
skrivet i historien!!! ;)
varning kan innehålla spår av nötter! xD

blogg-raped!!! haha xD

Busiga lilla jag hoppar in på din blogg med lite pepp!!!

Tumblr_m3cndcldxt1rn7tsjo1_500_large

Hoppas du mår prima och att du bara blir gladare av det här! puss på dig, sötunge! <3 :*
//Pirren

Hej bloggen. Här kommer det ett blogginläg...

Hej bloggen. Här kommer det ett blogginlägg som jag skriver från min mobil! Gårdagen var en skitdag, jag och mina vänner skulle gå till majbrasan tillsammans, men det slutade med att alla svek en och ingen av mina så kallade vänner kunde o ville inte komma, JIPPI! Suck, orkar inte med att bo här! En "vän" är supersur på mig och "vännen" vägrar förklara varför. De andra "vännerna" kunde inte komma, en av dem förstog jag, hon hade annat att göra men den andra tyckte det var för sent(vilket det inte alls var!)... Usch ork int! Den första o sista vännerna jag berättade om verkade bara ha bortförklaringar för att inte va med mig, den som var skitsur mådde dåligt så hon inte kunde komma . Jag är på dåligt humör, det har jag varit på sen igår. Men nu är jag o familjen på väg på en liten utflykt, så jag kommer på andra tankar. Det var inte min skull vi skulle på utflykten menmen! Nu äter jag i alla fall en daimstrutsglass. En liten sak ni borde veta om mig om ni ska vara så snälla att ni vill köpa glass till mig är att jag HATAR pinnglass, glass på pinne, så som magnumglassar, strutglass ska det va! Eller smörgåsglass, sandwich glassen alltså, eller båtglass eller glassbåtar. Eller den bästa sortens glass, burkglass, den bästa bästis-delar-glassen någonsin, eller det är i alla fall ben & jerry glass. Aja nu är vi nära vårt mål så hejdå!