Saker

Hejsan allihopa!
Hoppas ni har haft en bra dag ! ^-^
Jag har haft en ganska bra dag, inget speciellt ha hänt, varken bra eller dåligt.
Eftersom inget speciellt har hänt så hade jag tänkt att skriva om något annat.
Saker jag längtar till och varför:
 • Våren,
  För fåglarnas kvitter, högklackade skor (som man kan gå i utan att vara orolig att halka), pastell nagellack och dipdye hair (fan vad jag längtar tills jag har båda!), pastell färgade kläder, blommor som blommar, konfaläger, födelsedagar.
 • Sommaren,
  För att jag kanske får träffa min bästa vän då( vilket jag kommer dö inombords om jag inte gör)
 • Nästa år vid sommartiden,
  För vid den tiden hoppas jag att jag flyttar hemifrån och tillsammans med min kära bästis!♥
 • Konfaläger i maj,
  För då ska jag gå på grönan och ha det så jävla kul!
 • Jag längtar till att jag hittar en hårfärg/stil som jag älskar
 • Att Sleeping With Sirens släpper sitt nya album
Några saker jag dock inte längtar till och varför:
 • Att gå på gudtjänster
  För jag får panik för att gå på dem, bland annat att behöva gå på dem ensam och inte veta vad jag ska göra (plus det finns gamla gubbar där) :/
 • Prov, betyg och läxor
  Uppenbart att man blir stressad av det?
 • Överhuvudtaget behöva bli stressad eller få panik över något
 
Otroligt tråkigt inlägg, jag vet!
Aja, hejdå! ♥
 

Skit dag.

 

10 mer fakta om mig!

 1. Jag har svimmat ett par gånger, kanske lite mer än fem gånger. Och så har jag varit nära på att svimma några gånger med.
 2. Jag har fyra håll i öronen, två ihopväxta dock. (De första jag tog vart typ infekterade eller nå). Funderar faktiskt på att ta ett till! :)
 3. Jag vill bli vegan när jag slutar gå på den här skolan. Varför just då kanske ni undrar? Jo för jag tänkte inkludera väldigt mycket nötter i min "diet" och för en i min klass är VÄLDIGT känslig mot nötter så väntar jag med att bli vegan.
 4. Jag ogillar mitt mellannamn bara för att det var en som hette samma sak som mitt mellannamn och jag gillade henne inte så mycket alls.
 5. Jag har ett armband där det står "FUCK CANCER" på mig nästan varje dag (varje dag jag är i skolan) och så har jag ofta min klocka som är vit på min andra arm. c:
 6. Mina ögonfransar är ganska långa, dock inte "de övre" men "de undre" är långa! :) (syns dock inte så bra om jag inte har mascara på dem haha xD )
 7. Mina favoritämnen i skolan är typ bild och matte. Matte kanske ni undrar? Jag är ganska bra på matte (jao, man har ju en bror som är ett geni när det gäller matte så) och tycker faktiskt att det är kul, inte hela tiden då men ofta, känslan när man fattar saker :) Plus så har jag ju min kära Zuzann som jag typ alltid sitter vid på matten nuförtiden för 1. vi både jobbar lika fort typ 2. vi har jättekul då vi är en dag till en vecka före planeringen så vi behöver ju typ inte jobba så mycket!
 8. När jag var väldigt liten så var vår hund Dogi min bästis, låter kanske konstigt men jag var väldigt nära honom. Han hade dock varit med i mitt liv ända från början. Vi hade en annan hund då också Sasuli, vet dock inte stavningen för jag aldrig behövt stava hennes namn. Dogi vart 17 år (pappas hund från början så han var ett stor del av hans liv är jag väldigt säker på, han hade haft honom ända sen han kunde hålla Dogi i sina händer bara, sen han var så liten (pappa har ju ändå stor händer men ja)). Både Dogi och Sasuli var viktiga för mig då. Rest in peace, beautiful dogs ♥
 9. Jag har flyttat runt i hela mitt liv. Jag har bott i Finland(där jag är född) Sverige (där jag bor just nu) och så har jag bott i Norge i en vecka! Vad jag kan räkna så har jag flyttat typ 1o gånger men det kan var mer än så. Jag tror att allt flyttande har fått mig att både tröttna på platser otroligt fort och så har jag ingen hemlängtan när jag är hos mina vänner. Har liksom aldrig haft något "fast" hem så jag vänjer mig snabbt.
 10. Första gången jag svimmade var jag bara vid ett års åldern, så då fick jag åka till sjukhus och få en massa sladdar fästa på mitt huvud. Jag svimmade också inte bara en gång då utan fler gånger. Så jag har kanske svimmar mer än bara fem gånger, men ja jag vet inte. Liksom samma som att jag inte vet exakt hur många gånger jag flyttat så vet jag inte hur många gånger jag svimmat, för det började i sånn tidig ålder.
Här var några fler fakta om mig! Hade tänkt att göra mer än tio men fick hjärnsläpp. Aja, nu ska man snart gå och sova då, godnatt! ♥
 
Hejdå!♥

Låt tips! :)

 Hittade en AWESOME låt och detsuttom sångare igår (dock inte första gången jag hört honom). Han är också svensk som man ser i slutet x)
 
 
Har säkert lyssnat på den 10 gånger nu xD
Kan inte hjälpa det, den är sjukt bra!
Orginal sång detsuttom!

jagharingetliv


Du och jag Pirkko xD


Störande saker killar brukar göra

Då är man hela 15 då! ( le yesterday was le birthday)
5 år kvar tills man är 20, 1 år (kanske lite mer då) som jag antagligen kommer flytta hemifrån och 3 år till jag är "fri" om man nu kan kalla det så.
Känns som en sånn kort tid. Speciellt när man tänker på hur mycket som kommer hända och hur mycket som kan hända.
Hehe, så ovanligt seriös jag var där! ^-^'
Jag vill snacka om en sak som jag stör mig om, eller ja, det är ingen sak direkt men det är saker om killar.
Deras logik för det första. Exempel, min bror vill absolut inte att jag ska pierca mig eller skaffa tatueringar, hans "hot" mot det? Han kommer slå mig då. Logiken i det hela- om din syrra utsätter sig för smärta (genom att pierca sig eller tatuera sig) så ska man slå vett i henne. Alltså han menar ju inte på riktigt att han kommer göra det, för det vet jag att han inte kommer göra, högst på "skoj", vet inte riktigt hur jag ska förklara men ett sånt där varför gjorde du det fast jag inte ville *litet barn slag*.
Och ett annat exempel är att de har en keps till för våren-sommaren och under det blött hår och går så till skolan i 20 minus grader. Och så ska man gå snabbt så att han slipper frysa. Detsuttom väldigt respektlöst då jag får ont i foten när jag går fort (just haft gips). Där pratade jag om min bror, men han är inte den ända killen jag stör mig på.
*klagklagklag*
Nämen mot mig är killarna i klassen bara lite retsamma ibland. Jag vet att de är ute efter reaktioner, de vill få en alltingen att skratta, le, rodna eller bli sur. Kanske till och med säga i mot ibland med. Men ibland går det förlångt. Och då menar jag när de försöker får en att bli sur eller rodna och de går in på nå känsligt ämne eller något pinsamt ämne. Eller när någon eller speciellt några retas med en och samma hela tiden som inte kan säga ifrån. Så. Jävla. Lågt.
Till exempel idag när jag och Viktoria gick samma väg ut (vi gick tillsammans ut från skolan (själva byggnaden) när vi slutat idag) men så var den vanliga vägen konstigt nog låst och man kunde inte låsa upp den. Jag, Viktoria och en till stog och typ väntade på en vaktmästare eller något men när två killar kom (från vår klass) och den ena sa typ "varför står ni här/ varför öppnar ni inte dörren?" och så märkte han att den var låst och sa "det är ju bara att låsa upp den" men låset funkade inte och en annan knapp som skulle kunna öppna den gjorde inget heller. Så vi alla tänkte väl att det är väl lika bra att använda den andra vägen och alla gick dit. Den är alltid låst men den kan man åtminstone låsa upp. Minns inte vem som sa det men när killen som undrat varför vi inte bara hade öppnat dörren höll på att låsa upp dörren så frågade någon " Varför trycker du inte bara på knappen?". Och efter att hans kompis höll med så undrade han om den ens funkade. Sen gick han och hans kompis ut och så stängde han dörren efter sig och om jag inte miss fel så höll han för dörren så även om man skulle låsa upp dörren så skulle det vara lönlöst. Viktoria som stog framför mig suckade och började gå mot den tredje dörren man kan ta sig ut genom men när jag kunde ta gå fram till dörren så tröck jag suckandes på knappen och typ nästan slängde upp dörren påkillen som hade retats. Jagg kan ännu inte bestämma mig om det var rätt åt han eller om jag själv gick över gränsen där även om det inte var meningen att det skulle hända.
 
Men nu ska jag ögna igenom kapitlet om kolväten som jag har kunskapskontroll på imorrn och se klart på PewDiePies video och sen ska jag nog faktiskt gå och lägga mig och läsa klart Änglamakerskan!
 
Hejdå!♥

Nya hårfärgen!

Ett snabbt inlägg där jag bara vill visa den nya hårfärgen som jag fixade igår! ^-^'
 
Bilden ser lite bredd ut >.< aja!
 
Här är en som jag tycker är bra c: :
 
 
Förresten, jag blir 15 imorrn!! :D
Känns ganska stort nu och 14 låter så litet. Så tycker jag alltid när jag ska fylla år, hehe! c;
Aja, hejdå♥

Pastellblå dip dye

Gårdagen avslutades med ont i huvudet och ont i magen och den här dagen börjades med samma sak.
Hade så ont i huvudet att jag faktiskt sov en stund (efter att jag tagit en huvudvärkstablett).
Idag har jag inte gjort så mycket pga att jag inte måde bra, har FORTFARANDE ont i huvudet och ont i magen! :(
Nu färgar jag iaf håret, eller färgar och färgar jag bleker det. Bara topparna dock, men det är ändå ganska högt upp, hoppas det blir fint ändå!
Nu har jag tvättat ur blekningsmedlet (låter jättekonstigt, haha!) och iaf blött så ser det lite jordgubbsblont ut.
Jag har tänk att beställa Manic Panics Classic Virgin Snow och Manic Panics Classic Bad Boy Blue.
Har tänk att gör något i den här stilen:
 
Men med en mer pastellig blå.
Sjukt snyggt va? :D
"Pastellblå dip dye" låter så sockersött men samtidigt tufft på något sätt!
Aja här är en låt som jag gillar (förhoppningsvis har jag inte delat med mig om denna ännu) :
 
 
Godnatt allihopa! ♥

25 fakta om mig c:

 1. Mitt horoskop är fisk och mitt kinesiska horoskop är tiger. :)
 2. Alla i min familj föruttom jag har ett halsband med deras horskop på, jag hade ett men tappade bort det :(
 3. Jag har ett hål/eller vad det nu kan vara vid mitt vänstra öga. Som man kan se här:
 4. Jag är vegetarian sedan november :)
 5. Jag gillar inte alls min naturliga hårfärg som kan typ beskrivas som asfaltsgrått :(
 6. När jag var liten så klippte jag (inte jag, men min mamma eller min frisör) mig korthårig. En dag så gick jag till min bästa vän, och hennes plast systers barn trodde först jag var en kille så efter det har jag aldrig varit korthårig :( Kommer förmodligen aldrig vara det i mitt liv heller)
 7. Jag och min bästis har känt varandra i mer än 10 år :) Med känt varandra menar jag inte att vi inte var bästisar när vi var små, men vi var så små då så ja, när man tänker tillbaks så var vi bästisar redan då men av det jag minns så de första åren så kallade vi nog inte varandra bästisar just för vi var så små. :')
 8. Jag har haft en kanin som hette Stampe (R.I.P). Jag vet inte hur gammal han blev för jag "adopterade" han. Här är otroligt fina och saknade Stampe ♥ :
   
 9. Vår familj har också haft en sköldpadda som vi kallade Sköldis, men han liksom Stampe, fick någon sjukdom och dog tyvärr :( R.I.P Sköldis ♥
 10. Jag har två stora hobbys som jag älskar, att fotografera och att rita/teckna! :)
 11. Jag är inte ett så stort fan av färgen rosa, har först nu på senare år börja acceptera den färgen.
 12. Jag är en som gillar alla sorters musiker, det beror mest på artisten/bandet och inte vilken genre det är. Jag är dock ganska dålig på att sätta musik i en viss genre, hehe! Men pop, rock och scream är några av de jag gillar!
 13. Jag är en sånn som kan hitta ett band eller en låt och sen spela den om och om igen, tills jag inte gillar den. Det är därför jag undviker att jag "sliter ut" låtar av mina favoritband.
 14. Mina nuvarande favoritband är Sleeping With Sirens, NeverShoutNever, Closer 2 Closure, Ed Sheeran(inget band dock) och My Chemical Romance.
 15. Hela min familj föruttom vår hund, Sako är född i Finland ^-^
 16. När jag flyttar hemifrån så SKA jag (förhoppningsvis) skaffa mig åtminstone en iller :)
 17. Mina bestick, tallrikar, skålar och glas som jag dricker ur eller äter från måste vara rena, annars blir jag så äcklad så jag inte klarar av att äta maten
 18. Efter att jag fått reda på mer hur man slaktar djuren så blir jag äcklad när jag ser eller känner lukten av kött. Och tex stekspaden som används till min mat får absolut inte nudda de andras mat (kött).
 19. Alltid när jag ska äta något med sked så måste skeden vara liten. Stora skedar är bara.. blä.
 20. Jag måste, typ hur mycket jag än har tränat till ett prov/läxförhör/kunskapskontroll kolla igenom papprena eller kapitlet precis före jag ska göra provet eller liknande, annars glömmer jag bort jättemycket av det!
 21. Jag tror jag har fotografiskt minne för tex när jag ska kolla hur ett ord stavas så skriver jag de olika sätten som det skulle kunna stavas på på sidan av pappret och det som ser mest rätt ut i mina ögon är också oftast det som är rätt också.
 22. Jag tycker inte jag är så tjejig i mitt beteende men jag älskar dock att hålla på och fixa mina naglar, mitt hår och mitt smink.
 23. Mina ögon och mina händer och naglar är några av de sakerna jag verkligen gillar om mig själv.
 24. Jag har alltid kalla händer :c
 25. Jag älskar smycken och kläder som är annorlunda, ginatricot är min favorit butik för den har så unika kläder och smycken! :)
Skulle vara jättekul om du också delar med dig av 25 fakta om dig själv och sen kommenterar här att du gjort det så kollar jag på din blogg! Kommentera om du också gör/är/tycker samma sak som någon av mina 25 fakta!
Känns som om det heter faktor, men det är en hel annan sak ^-^
 
Hejdå!♥

fotografier och vårlängtan

4 dagar kvar till min födelsedag, och vet ni vad?
Jag längtar inte alls.
Och det är för en massa anledningar, en stor anledning är för att vi har både skola och konfa då (alltså dö konfatisdagar).
Längtar till våren, liksom verkligen våren, då snön nästan smälltit överallt och fåglarnas kvitter nästan börja störa en.
Varför?
För det första, uppenbara saken, våren själv. ♥
Och för det andra, jag har hittat typ de perfekta vår skorna! :)
Förlåt för att jag inte bloggat förresten, har helt enkelt inte haft något att blogga om.
En önskan om mer bilder här på bloggen kom nyss, så här kommer lite bilder jag knäppt:
 
 
Är inte nöjd över någon av de här bilderna, men aja.
 
Godnatt allihopa!♥

Wanties!

För lat för att göra nå långt inlägg så gör en "Wanties" ist :)
 
Spike alice band 99 kr
 
Alma sweater 299 kr
 
Sandy top 199 kr
 
Detailed alice band 129 kr
 
Make your own neckwear 129 kr
Skulle förresten skriva "VEGETARIAN" och om jag hade haft ett till R så skulle jag skriva "PROUDVEGETARIAN"
 
Elna top 249 kr
Abby top 149 kr
 
 
Alla är inte JAGMÅSTEHADENASDFGH men ja, ireallywouldn'tmindtoownthat.
Nu ska jag ta och försöka plugga lite.
Hejdå!♥

hejsan~

Godmorgon! ^-^
Här är en liten snutt på ett inlägg jag började på igår( men var för lat för att avsluta den):
 
Gipsfri nurå!! :D
Skulle visa en bild på det men den är torr och äcklig för andra än mig (torr är den för mig med, men ja)!
Musklerna har försvunnit och jag märker hur jag stödjer mig på mitt vänstra ben (inte det som var gipsat) mer.
Är rädd att om jag går vanligt redan nu och lägger mer tyngd på högra foten så kommer det göra jätte ont och så kommer jag svimma...
Förhoppningsvis har jag tränat upp musklerna och fått bort stelheten till 20:de mars!
För då har vi friluftsdag på skolan och det är iaf tänkt att jag ska åka slalom då.
Får väl gå ut och gå som en galning nu när jag ändå har sportlov (har det vecka 10) så jag tränar upp min stackars fot.
 
Nu är det lördag och även om jag inte gått så mycket så går jag bättre än igår! :D
Vilket är ett väldigt, väldigt bra tecken!
Ska ladda min kamera och försöka fotografera något då det varit för länge sedan, ochsen vill jag försöka testa måla akvarell lite.
Fick ett akvarellset på julafton som jag inte har testat ordentligt än. Kanske, kanske, kanske kan jag försöka filma när jag testar den? :D
Är lite deppig dock att det snöar så mycket för de gör så att jag inte har lust att gå ut och fotografera.
 
Det var allt för nu, hejdå! ♥